NJOKE SA PILETINOM U SOČNOM BELOM VINU: Gurmanski obrok je idealan za BRZINSKU večeru, spremne su za samo 15 minuta!


IZVOR: M.O. - 13.08.2023 | 20:30


Specijalitet koji se brzo sprema.

Foto: youtube.com/Just Grow ItPren
NJOKE SA PILETINOM U SOČNOM BELOM VINU: Gurmanski obrok je idealan za BRZINSKU večeru, spremne su za samo 15 minuta!

Ako želite jednostavan i brz recept za ukusno jelo, onda je ovaj idealan za vas. Sa samo nekoliko sastojaka, možete pripremiti obrok vrhunskog ukusa koji će oduševiti sve članove vaše porodice.

Njoke u kremastom sosu s piletinom pravi su izbor za letnju večeru nakon napornog dana na poslu.

Foto: Photo by Jason Briscoe on Unsplash

Njoke su najbolji izbor za brzu večeru.

 

Sastojci:

  • 400 g njoka
  • 250 g pilećeg filea
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 ml belog vina
  • 80 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Njoke stavite da se kuvaju u vodi s malo soli. Luk i beli luk sitno naseckajte, pa dinstajte dok ne zastakle. Dodajte piletinu koju ste isekli na kockice, pa sve zajedno pržite dok meso ne porumeni. Zalijte belim vinom i mešajte dok sva tečnost ne ispari. Potom prelijte pavlakom za kuvanje, začinite po ukusu, sve dobro izmešajte i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Kada su njoke skuvane procedite ih, pa dodajte u sos od pavlake. Sve dobro promešajte, a odozgo dodajte narendani kačkavalj. Po želji ukrasite sa svežim peršunom.

BONUS VIDEO: