NAJBRŽA PICA PITA PLUS TRIK KAKO DA SE SIR JOŠ VIŠE RAZVLAČI: Pravi se od posebnog testa koji se oblikuje KAŠIKOM - za sve domaćice
IZVOR: N.J. - 18.08.2023 | 16:50
Testo se samo sjedini kašikom u činiji, potom se blago razvuče direktno u plehu.
Ako niste vešte sa testom, ovo je pravi recept za vas! Nikada niste probali ovako dobru pita picu koja se sprema od testa iz činije. Potom kada ga prebacite u pleh, nauljenim rukama malo ga razvučete i formirate željeni oblik.
Priprema:
U činiji umutite jedno jaje viljuškom. Dodajte oko 200 mililitara jogurta i pola kašičice soli. Zatim, sipajte oko 270 grama brašna tip 400 i pet grama praška za pecivo. Sve to blago izmešajte, a potom dodajte ulje. Od 250 do 270 grama brašna je dovoljno, dosta zavisi od gustine jogurta i veličine jajeta. Dok mešate kašikom dodajte 100 mililitara ulja. Nastavite da mešate kašikom. Nemojte da vas brine što je testo lepljivo, u zavisnosti od količine brašna nekad će biti manje, nekad više.
Papir za pečenje stavite na dno pleha. Prebacite smesu na papir kao na fotografiji ispod. Nauljite dlanove i razvucite testo preko cele površine.
Foto: YouTube/Mikina Kuhinja
Slobodno razvucite što tanje jer ima prašak za pecivo i svakako će da naraste. Stavite oko pet kašika kečapa. Potrebno vam je 200 grama šunke ili salame. Najbolje je da stavite i pored šunke, čajnu. Potrebno je nešto što će imati intenziviniji ukus. Oko 100 grama domaćeg sira takođe izmrvite preko. Možete staviti mladi ili fetu. Ubacite tako da se peče bez kačkavalja. Tako će testo biti dobro pečeno, a kačkavalj neće da se prepeče.
Foto: YouTube/Mikina Kuhinja
Peče se 10 minuta na 200 stepeni. Tek sada stavljate kačkavalj i mocarelu. Dodajte i origano. I njega treba stavljati kasnije kao i kačkavalj jer ako se prepeče ima jak i gorak ukus. Sve vratite u rernu još 15 minuta. Nakon pečenja picu ostavljamo desetak minuta na sobnoj temperaturi da se sastojci "povežu".
Foto: YouTube/Mikina Kuhinja