ORIGINALNI RECEPT ZA GULAŠ: Mađarsko tradicionalno jelo je mnogima omiljeni ručak, OVAJ način kuvanja čini meso MEKANIM kao duša!
IZVOR: M.O. - 17.09.2023 | 14:26
Gulaš je jedna od najboljih opacija za ručak!
Mađarski gulaš je ikonično jelo koje se ističe svojim bogatim ukusom, aromatičnim začinima i dubokom istorijom. Ovo jelo je postalo omiljeno ne samo u Mađarskoj, već i širom sveta zbog neodoljivog ukusa.
Gulaš je tradicionalno jelo koje potiče iz mađarske kuhinje i predstavlja kombinaciju sočnog mesa i raznolikog povrća, obogaćeno začinima i često kuvano na niskoj temperaturi kako bi se postigla puna aroma i mekoća mesa.
Foto: YOTUBE/PRINTSCREEN/ RecipeTin Eats
Sastojci:
- 1,2 kg goveđeg mesa
- 2 crna luka
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice mlevenog kima
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1 kašičica suvog lišća majorana
- 1/2 kašičice osušenih listova timijana
- 4 šolje pilećeg bujona
- 1/4 šolje paradajz paste
- 3 čena belog luka, zgnječena
- 1 lovorov list
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike balzamiko sirćeta
Priprema:
Meso isecite na kocke, pa obilno posolite i pobiberite. Propržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. Meso stavite u šerpu, a u tiganju propržite krupno sečen crni luk. Kada omkeša prebacite ga u šerpu. U tiganju nekih minut propržite so, kim, slatku papriku, biber, tucanu papriku, majoran i timijan. Lepo promešajte i sipajte jednu šolju bujona. Promešajte i kada krene da vri sipajte u šerpu sa mesom. Zatim dodajte paradajz pastu, mleveni beli luk i lovorov list. Posolite i pošećerite, pa sipajte ostatak bujona i balzamiko. Promešajte, pa nakon ključanja kuvajte još nekih sat i po vremena.
BONUS VIDEO: