PITA SA JABUKAMA: Hrskave rolnice sa ORASIMA i suvim grožđem će vas oduševiti koliko su SOČNE!
IZVOR: M.O. - 20.08.2023 | 15:30
Probajte ovaj način pravljenja pite sa jabukama.
Za promenu uobičajene pite sa jabukama, isprobajte ove hrskave rolnice koje su ispunjene raskošnim nadevom koji se sliva pri svakom zalogaju. Njihova priprema je ne samo ukusna, već i brza i jednostavna, što znači da će čak i početnici u kuvanju uspešno ih pripremiti. Ove rolnice su neodoljiv izbor za goste, ali takođe predstavljaju sjajnu pratnju uz opuštajuću popodnevnu kafu.
Foto: YouTube/ Emilina kuhinja
Sastojci:
- 100 g suvog grožđa
- 2 jabuke
- sok od jednog limuna
- 100 g putera
- 40 g smeđeg šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 6 listova kora za pitu
- maslac za premazivanje
- šećer u prahu
Priprema:
U manju činiju dodajte suvo grožđe i prelijte vodom. Ostavite na stranu. Isecite jabuke na male kockice i prebacite ih u činiju. Dodajte limunov sok i promešajte. U šerpu dodajte puter i ostavite da se rastopi. Sipajte jabuke i dodajte šećer. Mešajte dok jabuke ne omekšaju i ne postanu karamelizovane. Prebacite jabuke u činiju, dodajte suvo grožđe i orahe i sve dobro izmešajte.
Svaku koru za pitu podelite na 2 dela po dužini. Premažite ih puterom. Na donju ivicu kore stavite malo smese od jabuka i urolajte. Ponovite postupak sa ostalim korama i nadevom. Rolnice prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i premažite puterom. Pecite na 180°C 15 minuta. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.