RECEPT ZA SLANE PALAČINKE: Punjene mlevenim mesom i SIROM, brzo se spremaju a još brže jedu!


IZVOR: M.O. - 23.08.2023 | 20:00


Brza večera za celu porodicu!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/RECIPES OF THE WORLD
RECEPT ZA SLANE PALAČINKE: Punjene mlevenim mesom i SIROM, brzo se spremaju a još brže jedu!

Postoji li neko ko može da odoli palačinkama? Pored činjenice da se lako pripremaju, izuzetno su ukusne i začini ih čine posebno primamljivim jelom. U današnje vreme, pored tradicionalnih slatkih palačinki, sve popularnije postaju i slane varijante, naročito one hrskavo pohovane. Stoga, predstavljamo vam ukusnu opciju - slane palačinke punjene sočnim mlevenim mesom i bogatim sirom.

Foto: YouTube/ Sherpica Recipes

Retko ko ne voli palačinke, ovaj recept će vas oduševiti

 

Sastojci:

  • 1 čen belog luka
  • 300 g mlevenog mesa (po vašem izboru)
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 kašičica crvene slatke paprike
  • 2-3 kašike paradajz pirea
  • 1-2 kašike ljutog sosa
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 1 paprika

 

Za smesu:

  • 1/4 šolje brašna
  • 2 šolje mleka
  • 1-2 kašike putera
  • 1 kašičica soli

Dodatno:

  • rendani sir
  • puter

Priprema:

  • Na malo ulja propržite seckani beli luk u tiganju, a zatim dodajte mleveno meso. Posolite i pobiberite prema ukusu, a potom umešajte i ostale začine. Dobro promešajte.
  • Kada se meso zapeče, dodajte paradajz pire, ljuti sos, sok od limuna i još jednom promešajte. Umešajte seckani luk i papriku, te ostavite sve da se kratko proprži.
  • U posebnoj posudi umutite mleko, istopljeni puter, brašno i so kako biste pripremili smesu za palačinke.
  • Ispecite palačinke na uobičajen način.
  • Za punjenje, na svaku palačinku stavite komadić putera, pospite rendanim sirom i nanesite pripremljen nadev u sredini.
  • Prvo preklopite palačinku dužinom, a zatim krajeve savijte prema unutra kako biste formirali kvadratni oblik.
  • Ponovite postupak sa svim sastojcima dok ne potrošite sve.
  • Prijatno!

    BONUS VIDEO: