KNEDLE SA ŠLJIVAMA NEĆE SE RASPASTI AKO PRIMENITE OVE TRIKOVE: Najbolji recept uz koji slatkiš UVEK USPE
IZVOR: N.J. - 26.08.2023 | 11:30
Najbolji recept za knedle sa šljivama pogledajte u nastavku.
Sigurno ste bar jednom pripremali knedle sa šljivama. Mi vam donosimo recept koji ćete sigurno zabeležiti jer na ovaj način nema šanse da vam slatkiš ne uspe. Osim sa šljivama, odlične su i sa kremom, ili nekim drugim punjenjem, tako da možete pripremiti onako kako vi volite.
Sastojci:
- 300 grama glatkog brašna
- 500 mililitara vode
- so
- 50 grama maslaca ili margarina
Punjenje:
- 20 komada šljiva
- 10 grama šećera
- 10 grama mlevenog cimeta
Za posluživanje:
- 100 mililitara ulja
- 200 grama krušnih mrvica
- 50 grama šećera
Foto: pixabay.com
Priprema:
Stavite vodu sa maslacem da provri, a zatim je sklonite sa ringle, posolite i dodajte brašno. Mešajte dok se voda i brašno ne sjedine. Testo treba da bude gusto. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu napravite oblik kvadra i ostavite da se ohladi.
Za to vreme operite šljive i izvadite im koštice. Pomešajte cimet i šećer.
Ohlađeno testo mesite u oblik valjka (dužine 40 cm) pazeći da u svakom trenutku bude iste širine. Kad je valjak dovoljno dugačak presecite testo na pola, pa svaku polovinu opet na pola. Dobijene četvrtine podelite na pet jednakih delova. Rastanjte to testo, a šljivu napunite mešavinom šećera i cimeta na mestu gde je bila koštica, stavite na testo obmotajte šljivu i zatvorite. Na isti način napravite i ostale knedle.
U šerpu sipajte vodu da prokuva i posolite. Kad zakipi ubacite knedle. Kad isplivaju na površinu kuvamo ih još dva minuta a nakon toga ih vadimo na tanjir.
U tiganju zagrejte ulje, ubacite prezle i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju. Svaku knedlu uvaljajte u prezle sa svih strana, pošećerite po ukusu i spremne su za posluživanje.
BONUS VIDEO: