DA LI STE PROBALI "PIJANE" KOBASICE? U soku od PIVA i crnog luka napravićete pravo GURMANSKO jelo!


IZVOR: M.O. - 27.08.2023 | 12:40


Jedan zanimljiv recept koji možete već sada za ručak da isprobate!

Foto: shutterstock
DA LI STE PROBALI "PIJANE" KOBASICE? U soku od PIVA i crnog luka napravićete pravo GURMANSKO jelo!

Nekada je bilo nezamislivo pripremati jelo bez autentičnih domaćinskih kobasica, koje su najčešće završavale na roštilju. Predstavljamo vam izvanredan recept za kobasice kuvane u pivu sa obiljem crnog luka. Ovo gurmansko jelo, sa sastojcima lako dostupnim svakome, pružiće izvanredno zadovoljstvo već pri prvom zalogaju. Važno je napomenuti da će čak i početnici u kuhinji postići uspeh pri njegovoj pripremi.

Foto: pixabay.com

Postoji mnogo vrsta i drugačijih receptura za kobasice

 

Sastojci:

  • 500 g kobasica
  • 700 g crnog luka
  • 1 čaša piva
  • 1 ljuta papričica

Priprema:

Kobasice propržite na ulju, pa ih izvadite iz tiganja. Zatim u istom propržite seckan crni luk. U tepsiju poslažite propržen luk, onda dodajte kobasice (možete i da ih isečete), seckanu ljutu papričicu i začinite po želji. Prelijte pivom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO: