MIRISNI KOLAČ SA VIŠNJAMA POSUT JE ŠEĆEROM U PRAHU: Slatkiš koji svakim zalogajem vraća u detinjstvo, recept jedne bake
IZVOR: N.J. - 02.09.2023 | 09:30
Najbolje je koristiti šolju srednje veličine kao meru za pripremu ovog kolača.
Danas je subota, a u nekim porodicama to je dan za uživanje u slatkišima ili pripremi za sutra. Nedeljom, mnogo više od subote uživamo u slatkišima i specijalitetima, neko voli da kupi poslasticu negde napolju u prodavnici, kako bi taj dan protekao u miru bez mnogo haosa koji napravimo u kuhinji. Ovaj recept ne zahteva ozbiljnu pripremu, jer je ovo kolač za koji se kaže "ispeci, pa prospi".
Foto: pixabay.com
Priprema:
Spremite četiri jaja. Odvojite belanca od žumanaca. Penasto umutite belanca sa jednom šoljom belog kristal šećera, a onda dodajte i žumanca. Dodajte oko pola te iste šolje ulja, jednu šolju jogurta i dve šolje brašna. Potom sipajte vanilin šećer i prašak za pecivo. Sve umutite mikserom.
Foto: Printscreen/ YouTube/Recepti.com
U pleh stavite papir za pečenje, izlijete smesu i dodajte višnje koje su otkoštene. Kada se kolač ohladi pospite šećer u prahu.
Uživajte u super jednostavnom i brzom receptu!