OVAKAV RIŽOTO JOŠ NISTE PROBALI: Večera gotova za samo pola sata ODUŠEVIĆE sve, OVAJ dodatak daje poseban ukus!
IZVOR: M.O. - 04.09.2023 | 20:00
Brzinska večera bogatog ukusa!
Pirinač je jako zastupljen u našoj kuhinji. Pravimo ga na raznorazne načine sa različitim začinima i dodacima.
Iako neko voli standardnu recepturu, sada već mnogi ekperimetišu sa raznim ukusima.
Kremasti rižoto sa piletinom je idealna večera za više osoba!
Foto: youtube/printscreen/ Sergio Vidal Cooking Recipes
Sastojci:
- 300 g pirinča
- 200 g pilećeg filea
- 500 ml pilećeg bujona
- 1 glavica luka
- 100 ml belog vina
- 1 kašika kisele pavlake
- seckani peršun
- so, biber
Priprema:
Luk sitno naseckajte, pa ga dinstajte na ulju dok se ne zastakli. Piletinu isecite na kocke, pa je ubacite u tiganj i zajedno sve dinstajte nekih 20-ak minuta. Dodajte pirinač i začine po ukusu i sve dobro izmešajte da se sastojci lepo sjedine. Lagano ulijte bujom, a potom i vino i sve kuvajte na laganoj vatri. Kada je pirinač skuvan dodajte kiselu pavlaku i peršun. Skinite sa šporeta i ostavite poklopljeno nekih 10 minuta pre serviranja.