KARBONARA GIBANICA: Jedna namirnica totalno menja UKUS, od sada ćete spremati samo ovako!


IZVOR: N.J. - 05.09.2023 | 15:10


Da li ste nekada spremali karbonara gibanicu?

Foto: YouTube/ prakticno_sa_stilom
KARBONARA GIBANICA: Jedna namirnica totalno menja UKUS, od sada ćete spremati samo ovako!

Svi ste čuli za špagete karbonare, ali je retko ko pripremao gibanicu po tom receptu. Pogledajte u nastavku kako da spremite ovo mekano i ukusno jelo koje jedan sastojak čini neverovatnim, a to je mešavina za karbonare.

Potrebno:

- pakovanje kora
- ulje za premazivanje

Za fil:

- 100 mililitara jogurta
- 50 mililitara ulja
- dva jajeta
- dva kašike pavlake
- 100 grama sitnog sira
- 50 grama parmezana
- kesica mešavine za karbonare testeninu
- tri kockice feta sira

Pre pečenja preko gibanice staviti 50 - 70 grama rendanog sira po izboru oko 50 grama seckane slaninice i origano, objašnjava Jovana Filipović poznatija kao "Praktično sa stilom" na Instagramu.

Foto: YouTube/ prakticno_sa_stilom

Karbonare gibanica

Priprema:

U jaja dodajte jogurt i sve sjedinite kašikom. Dodajte ulje, sir, parmezan i mešavinu za karbonaru, a potom i feta sir. Ne dodajte so jer je mešavina za karbonaru dovoljno slana. Gibanicu ređajte kao lepezu u pleh. Preko toga sipajte smesu koju ste napravili. Stavite preko rendan kačkavalj i slaninu.

Peče se oko 15 minuta na 200 stepeni.

BONUS VIDEO: