AKO IMATE JEDNU JABUKU OVO NAPRAVITE: Brzinska poslastica koja će vas oboriti sa nogu koliko je ukusna!
IZVOR: M.O. - 05.09.2023 | 16:10
Jednostavna i brzisnka poslastica.
Kada se kod kuće obično nađe bar jedno jaje i poneka jabuka, upravo to je sve što vam treba da pripremite ove jednostavne korpice.
Ako vas iznenadi želja za nečim slatkim, a ne želite ili ne možete da idete do prodavnice, ovaj recept je savršen za vas. Bez potrebe za kvascem i dugim čekanjem da testo naraste, ova jednostavna poslastica će uspeti i onima sa manje kulinarskog iskustva.
Sastojci:
Za punjenje:
- 1 jabuka
- 1 kašika putera
- 2 kašike šećera
- pola kašičice cimeta
Video uputstvo:
Za testo:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 8 g vanilin šećera
- 50 g šećera
- 2 kašike mleka
- 50 g putera
- 4 g praška za pecivo
- 250 g brašna
Priprema:
Jabuku oljuštite i očistite od koštica, pa je isecite na kockice. U plići tiganj stavite kašiku putera, dodajte jabuku, pospite je sa šećerom i cimetom. Zagrevajte na laganoj vatri, uz povremeno mešanje dok se šećer me karamelizuje. Ostavite da se ohladi, a za to vreme zamesite testo. U dublju činiju stavite celo jaje, dodajte prstohvat soli, vanilin šećer i šećer, pa lepo izmutite ručnom mutilicom. Sipajte dve kašike mleka, ponovo promešajte, pa dodajte rastopljen puter. Lagano sipajte prašak za pecivo i brašno, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo, koje ćete potom zamesiti rukama. Razvucite što tanje oklagijom, pa okruglom modlom ili čašom vadite krugove kao za krofne. Svaki od njih napunite sa kašičicom nadeva od jabuke, pa ih lagano preklopite, ali nemojte skroz zatvarati. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom i pecite na 180 C 15-20 minuta. Pre služenja ih po želji pospite šećerom u prahu.