SAMI NAPRAVITE BUREK KAO IZ PEKARE: Sa nadevom od MESA i kupovnim korama biće gotov za manje od POLA sata!
IZVOR: M.O. - 06.09.2023 |
22:00
Recept koji će vas zasigurno oboriti sa nogu!
Foto: youtube/printscreen/AlmazanKitchen
SAMI NAPRAVITE BUREK KAO IZ PEKARE: Sa nadevom od MESA i kupovnim korama biće gotov za manje od POLA sata!
Burek je je jedna od najpoznatijih pita, i po originalnoj recepturi ide jedino sa mesom. Ako želite da napravite originalan domaći burek, ovo je pravi recept za vas!
Odličan je za porodičnu večeru uz jogurt, a sastojke vrlo verovanto već imate kod kuće!
Sastojci:
2 crna luka
500 g mlevenog mesa
1 pakovanje kora za pitu
3 jajeta
300 ml mleka
250 ml kisele vode
1 kašičica praška za pecivo
Foto: youtube/printscreen/AlmazanKitchen
Burek sa mesom
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk i propržite ga na ulju.
Kad omekša dodajte mleveno meso, pa posolite i pobiberite.
Pržite uz stalno mešanje oko 10 minuta na srednjoj vatri.
U posudi umutite jaja, pa dodajte prašak za pecivo, mleko i kiselu vodu.
Dobro sjedinite.
Od kora za pitu odvojite dve, a ostale podelite na dva ravnomerna dela.
Nauljite pleh i stavite na dno jednu koru.
Prvu polovinu kora iskoristite tako što ćete jednu po jednu umakati u smesu sa jajima, a zatim izgužvanu i natopljenu koru stavite na pleh obložen korom.
Prvom polovinom kora obložite ceo pleh, a zatim preko sipajte mleveno meso i rasporedite.
Kada je mleveno meso prekriveno natoljenim korama, preko stavite koru koju ste na početku ostavili sa strane.
Premažite je preostalom smesom od jaja, pa preko pospite susamom, po želji.