NIKAD BRŽA VEČERA OD STAROG HLEBA: Ceo SVET je poludeo za ovim receptom, nadev će vas oboriti sa nogu!
IZVOR: M.O. - 07.09.2023 | 21:00
Ovo je pripremljeni po receptu čuvenog italijanskog kuvara.
Ovo je pravo Italijansko jelo koje je preukusno a veoma jeftino. Jedan od najpopularnijih načina pripreme brusketa su one sa paradajzom i namazom od sira. Poznati italijanski kuvar, Đenaro Kontaldo, je otkrio kako on pravi ovo fantastično jelo.
Možete uzeti i stari hleb ako ga imate!
Sastojci:
- hleb
- čeri paradajz
- 1/2 ljute papričice
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 lista origana (može i sušeni)
- mocarela
- rikota
- malo bosiljka
- Za pastu od sušenog paradajza:
- sušeni paradajz
- malo sirćeta
- malo maslinovog ulja
Foto: youtube/printscreen/Jamie Oliver
Priprema:
Isecite hleb na parčiće, pa propržite dobro sa obe strane u tiganju. Još je bolje ako imate gril tiganj. Paradajz stavite u pleh, prelijte maslinovim uljem, pa posolite i pospite seckanim belim lukom, seckanom ljutom papričicom i origanom. Pecite ih na 200°C oko 2-3 minuta. U činiji pomešajte mocarelu koju ste zgnječili, a zatim dodajte rikotu, malo soli i promešajte. Napravite pastu od sušenog paradajza tako što ćete izblendirati sušeni paradajz koji ste malo posolili i u koji ste sipali maslinovo ulje i sirće. Uzmite hleb koji ste prepekli, pa pređite preko njega čenom belog luka. Sipajte malo maslinovog ulja, pa premažite pastom od sušenog paradajza. Preko premažite namazom od sira, pospite pečeni paradajz i ukrasite bosiljkom. Prelijte maslinovim uljem.
Prijatno!