NIKAD BRŽA VEČERA OD STAROG HLEBA: Ceo SVET je poludeo za ovim receptom, nadev će vas oboriti sa nogu!


IZVOR: M.O. - 07.09.2023 | 21:00


Ovo je pripremljeni po receptu čuvenog italijanskog kuvara.

Foto: youtube/printscreen/Jamie Oliver
NIKAD BRŽA VEČERA OD STAROG HLEBA: Ceo SVET je poludeo za ovim receptom, nadev će vas oboriti sa nogu!

Ovo je pravo Italijansko jelo koje je preukusno a veoma jeftino. Jedan od najpopularnijih načina pripreme brusketa su one sa paradajzom i namazom od sira. Poznati italijanski kuvar, Đenaro Kontaldo, je otkrio kako on pravi ovo fantastično jelo

Možete uzeti i stari hleb ako ga imate! 

Sastojci: 

  • hleb 
  • čeri paradajz 
  • 1/2 ljute papričice 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 2-3 lista origana (može i sušeni)
  • mocarela 
  • rikota 
  • malo bosiljka 
  • Za pastu od sušenog paradajza: 
  • sušeni paradajz 
  • malo sirćeta 
  • malo maslinovog ulja 

Foto: youtube/printscreen/Jamie Oliver

Đenaro Kontaldo je otkrio ovaj recept

 

Priprema:

Isecite hleb na parčiće, pa propržite dobro sa obe strane u tiganju. Još je bolje ako imate gril tiganj. Paradajz stavite u pleh, prelijte maslinovim uljem, pa posolite i pospite seckanim belim lukom, seckanom ljutom papričicom i origanom. Pecite ih na 200°C oko 2-3 minuta. U činiji pomešajte mocarelu koju ste zgnječili, a zatim dodajte rikotu, malo soli i promešajte. Napravite pastu od sušenog paradajza tako što ćete izblendirati sušeni paradajz koji ste malo posolili i u koji ste sipali maslinovo ulje i sirće. Uzmite hleb koji ste prepekli, pa pređite preko njega čenom belog luka. Sipajte malo maslinovog ulja, pa premažite pastom od sušenog paradajza. Preko premažite namazom od sira, pospite pečeni paradajz i ukrasite bosiljkom. Prelijte maslinovim uljem. 

Prijatno! 

BONUS VIDEO: