RECEPT ZA KIPARSKE ĆUFTE: Od naših ih razlikuje OVAJ sastojak, najbolje idu uz jedan SOS!
IZVOR: M.O. - 10.09.2023 | 14:45
Ukus ovih ćuftica će oduševiti sve!


Ćufte su neizostavan deo srpske kulinarske tradicije, pripremljene od pažljivo odabranog mlevenog mesa. Uobičajeno se serviraju sa pire krompirom i prelivaju paradajz sosom. Međutim, ukoliko volite eksperimentisati sa ukusima, predstavljamo vam recept za kiparske ćufte.
Ove ćufte se razlikuju od tradicionalnih srpskih po jednom posebnom sastojku - dodatku krompira, dok začini pružaju neodoljivu aromu. Sočne kiparske ćufte su punog ukusa i teksture, i odlično se slažu uz osvežavajuć caciki sos.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Gurman TV
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mlevenog mesa
- 650 g krompira
- 2 crna luka
- 1 veza peršuna
- 3 jajeta
- 2-3 kašike prezli
- 2 kašike sušene nane
- malo cimeta
- malo muskatnog oraščića
Priprema:
Izrendajte krompir, pa dobro iscedite svu vodu. Crni luk sitno iseckajte, kao i peršun. U činiji pomešajte mleveno meso, krompir, jaja, peršun, crni luk, prezle, pa posolite i pobiberite i onda dodajte ostale začine, kao što su nana, muskatni oraščic i cimet. Dobro sjedinite smesu da se svi sastojci lepo pomešaju, a onda pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Oblikujte ćufte i pržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO: