RECEPT ZA NAJSOČNIJA REBRA: Tajna je u MARINADI, jedino će se na OVAJ način topiti u ustima!
IZVOR: M.O. - 12.09.2023 | 14:40
Meso je toliko mekano, da će se odvajati od kosti!

Retko ko ne voli svinjska rebarca, rado ćemo ih svi jesti ako se na pravi način spreme. Ako ih budete ovako napravili garantovano će biti sočna i ukusna.
Ove marinade će biti vaše pravo otkrovljenje!
Sastojci:
- Svinjska rebra sa mesnatim trbušnim delom
- Od mesa prvo obrisati višak vode pa ga zatim usoliti

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia
PRVA MARINADA
- 10 čena beli luk
- 3-4 kašičice
- kohinjska so, biber, ruzmarin, 50ml. ulje.
- Zavti u foliju za pečenje mesa a zatim u aluminijumsku foliju i ostavite u frižideru da odstoji minimum 5-6 sati. Odstalo meso staviti na pečenje u rerni na 180c./1h.30min.
DRUGA MARINADA
- 150gr. gustog paradajz sosa (ja sam koristila Salsa umak)
- 1 kašiku ulje
- 2 kašike soja sos
- 1 kašika balsamiko sirće
- Biber.
Priprema:
Meso sa rebrima izvaditi iz folije staviti na rešetku premazati drugom marinadom i vratiti na pečenje. Jedu stranu premašete pa pečete je 20-25min. Zatim okrenete ponovo premažete i opet pečete 20-25min sve na 180c.