RECEPT ZA NAJSOČNIJA REBRA: Tajna je u MARINADI, jedino će se na OVAJ način topiti u ustima!


IZVOR: M.O. - 12.09.2023 | 12:40


Meso je toliko mekano, da će se odvajati od kosti!

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia
RECEPT ZA NAJSOČNIJA REBRA: Tajna je u MARINADI, jedino će se na OVAJ način topiti u ustima!

Retko ko ne voli svinjska rebarca, rado ćemo ih svi jesti ako se na pravi način spreme. Ako ih budete ovako napravili garantovano će biti sočna i ukusna. 

Ove marinade će biti vaše pravo otkrovljenje!

Sastojci:

  • Svinjska rebra sa mesnatim trbušnim delom
  • Od mesa prvo obrisati višak vode pa ga zatim usoliti 

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia

Rebarca koja se tope u ustima

 

 

PRVA MARINADA

  • 10 čena beli luk
  • 3-4 kašičice
  • kohinjska so, biber, ruzmarin, 50ml. ulje.
  • Zavti u foliju za pečenje mesa a zatim u aluminijumsku foliju i ostavite u frižideru da odstoji minimum 5-6 sati. Odstalo meso staviti na pečenje u rerni na 180c./1h.30min.

DRUGA MARINADA

  • 150gr. gustog paradajz sosa (ja sam koristila Salsa umak)
  • 1 kašiku ulje
  • 2 kašike soja sos
  • 1 kašika balsamiko sirće
  •  Biber.

Priprema:

Meso sa rebrima izvaditi iz folije staviti na rešetku premazati drugom marinadom i vratiti na pečenje. Jedu stranu premašete pa pečete je 20-25min. Zatim okrenete ponovo premažete i opet pečete 20-25min sve na 180c.

BONUS VIDEO: