RECEPT ZA ČOKOLADNU TORTU: Ovakvu još niste probali toliko je sočna da će svi tražiti JOŠ!
IZVOR: M.O. - 14.09.2023 | 18:00
Ako ste u potrazi sa sočnom tortom, ova je idealna za vas

Ne postoji osoba na ovom svetu koja ne voli čokoladnu tortu. Retki su oni koji će joj reći ne jer vole samo voćnu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml mleka
- 250 g brašna
- 60 g kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica limunovog soka + pola kašičice sode bikarbone

Foto: youtube/printscreen/herzhaftesessen
Fil:
- 250 g kondenzovanog mleka
- 170 g putera
- 100 g crne čokolade
- 60 g slatke pavlake
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom penasto. Dodajte mleko i ulje pa mutite još malo. Brašno pomešajte sa prakom za pecivo i kakaom pa dodajte prethodnoj smesi. Mešajte žicom da ne ostanu grudvice. Pomešajte sodu i limunov sok pa dodajte u smesu. Izlijte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Kada bude gotova presecite je na pola po širini i sklonite ivice koje štrče da dobijete 2 jednaka kvadrata.
Za fil umutite kondenzovano mleko sa omekšalim puterom. Premažite jednu koru, pa prekrijte drugom i od ostatka fila premažite ivice kore. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte tortu. Neka se hladi bar sat vremena, a zatim je poslužite.
Prijatno!