ORIGINALNA BUGARSKA PITA SA KROMPIROM: Kakvu niste dugo probali, ovakva NE MOŽE da se kupi!


IZVOR: N.J. - 16.09.2023 | 10:35


Bugarska pita je najbolji spoj luka i krompira.

Foto: shutterstock
ORIGINALNA BUGARSKA PITA SA KROMPIROM: Kakvu niste dugo probali, ovakva NE MOŽE da se kupi!

Patatnik je čuvena pita iz Bugarske koja se pravi od krompira i luka, ali ukus je mnogo drugačiji i intenzivniji od naših pita. Nema kora, osnova je krompir, a ostali sastojci vežu se za glavnu namirnicu. 

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Ispečena pita

Sastojci: 

Jedan kvasac

Tri kašike tople vode 

Tri do četiri krompira 

Tri jaja

Jedan veći luk

Jedna kašika vegete

100 mililitara ulja

100 grama fete sira 

230 grama pšeničnog oštrog brašna

100 grama sveže paprike 

Priprema: Prvo razmutite kvasac sa malo vode i ostavite ga tako oko 10 minuta. Krompir i luk narendajte i sklonite sa strane. Dodajte jaja, potom začine a zatim sipajte kvasac, sir, papriku i brašno. Smesu lepo sjedinite, a onda stavite da se peče u pleh dimenzija 26 cm. Potrebno je da bude na toplom oko jedan sat. Pecite u rerni na 200 stepeni do 50 minuta maksimalno. Možete poslužiti uz jogurt. 

BONUS VIDEO: