UKISELITE KUPUS ZA SAMO 48 SATI: Ne postoji LAKŠI način, biće vam smešno koliko je prosto!


IZVOR: M.O. - 21.09.2023 | 14:00


Domaćice ovo morate da znate!

Foto: Shutterstock
UKISELITE KUPUS ZA SAMO 48 SATI: Ne postoji LAKŠI način, biće vam smešno koliko je prosto!

Koliko god da je volimo kada je gotova, pripremanje same tradicionale zimnice zahteva dosta vremena. 

Sada se već mnoge domaćice odlučuju za kupovnu zimnicu jer je pre svega manje muke, a cene su delimično slične. 

Foto: pixabay.com

Tradicionalna turšija koju svi volimo često zahteva više vremena

 

Većina domaćica zna kako da spremi ajvar, kornišone, kiselu papriku… Da bi se povrće za zimnicu održalo, neophodno ga je ukiseliti. To je proces u kome pomoću slane vode ili sirćeta, menjamo ukus i teksturu povrća. Višestruko je korisno za naš digestivni sistem.

Ako nema dovoljno vremena da kiselite kupus, ovaj način pripreme će vas oduševiti!

Kiseli kupus za 48 sati

Da biste spremili famozni kiseli kupus, nije neophodno odvajate puno vremena i živaca. Dovoljno je da glavice kupusa očistite i izdubite. U udubljenje sipajte sirće, pa kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus.

Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus.

Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba. Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom.

BONUS VIDEO: