PRAVE PEKARSKE PANCEROTE IZ RERNE: Punjeno pecivo bolje i od SRPSKIH UŠTIPAKA


IZVOR: N.J. - 26.09.2023 | 09:35


Spremite omiljeno punjeno testo.

Foto: Shutterstock
PRAVE PEKARSKE PANCEROTE IZ RERNE: Punjeno pecivo bolje i od SRPSKIH UŠTIPAKA

Proizvodi od testa uvek zauzimaju neke od prvih mesta. Malo šta može parirati mekanom testu sa šunkom i kačkavaljem. U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

40 grama kvasca

250 mililitara mleka

600 grama brašna

100 mililitara ulja

Sastojci za fil po želji

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Punjene pancerote sa paradajzom

Priprema:

Kvasac pomešajte sa dve kašike šećera. Prelijte sa mlekom i ostavite 10 minuta. Dodajte to brašnu. Sipajte još 200 mililitara vode i ulje. Mešajte i dodajte potom dve kašike soli. Prvo promešajte kašikom, a potom rukom. Formirajte loptu od testa uz povremeno dodavanje ulja. Pokrijte krpom i ostavite da stoji oko 30 minuta. Testo premesite na pobrašnjoj radnoj površini. Podelite ga na dva dela i ponovo mesite. Vadite čašom ili modlom krugove od testa. Na sredinu testa stavite fil po želji, na primer kačkavalj, šunku i kečap.

Preklopite testo i zatvorite ga viljuškom. Pancerote prebacite u pleh obložen pek papirom, i premažite umućenim jajetom. Pecite na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

BONUS VIDEO: