POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN: Jeftino jelo koje ćete jesti i sutradan koliko je UKUSNO!
IZVOR: M.O. - 26.09.2023 | 16:00
Oduševite celu porodicu sa ovom preukusnom hranom za malo novca.
Sutra je Krstovdan, praznik koji Srbi najviše poštuju. Za taj dan većina ljudi posti, a neki vernici žive samo na hlebu i grožđu taj dan.
Ako ipak želite nešto više da pripremite za ručak, ovo je predlog:
Riba sa krompirom u rerni
Foto: Shutrterstock
Potrebno je:
- Jedan kilogram krompira
- 500 grama ribe po izboru
- so, biber
- aleva paprika
- začin
- kukuruzno brašno
- jedna veća glavica crnog luka
- ulje
Priprema:
Prvo isecite krompir na kolutove a zatim premažite pleh uljem. U krompir dodati alevu papriku, bibera, začina i ulja i sve izmešati.
Stavite sve u podmazanu tepsiju, a između krompira stavite crni luk koji pre toga mora biti posoljen.
Ribu takođe posoliti i uvaljati u kukuruzno brašno, malo poprskati uljem i staviti na krompir.
Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo porumeni. Sjajan ručak. Prijatno!
Knedle od krompira
Foto: pixabay.com
Knedle od krompira
Sastojci:
- 500 g krompira
- 500 g brašna
- prezle
- so
Priprema:
1/2 kg krompira skuvati sa ljuskom, oguliti i propasirati, posoliti i zamesiti sa brašnom.
Dobro izrađeno testo razviti oklagijom, pa ga seći na kvadratiće i spuštati u kipuću slanu vodu.
Knedle su skuvane kada počnu da isplivavaju na površinu.
Valjati ih u prezle i služiti tople.