NAPRAVITE ENGLESKI DORUČAK: Jak i kaloričan, idealan je za početak dana, TAJNA je u OVOM redosledu!


IZVOR: M.O. - 28.09.2023 | 09:30


Doručak je još 19. veku postao najvažniji obrok u toku dana.

Foto: youtube/printscreen/ThatDudeCanCook
NAPRAVITE ENGLESKI DORUČAK: Jak i kaloričan, idealan je za početak dana, TAJNA je u OVOM redosledu!

Engleski doručak je jutarnji obrok za koji smo svi itekako dobro čuli. Britanci su imali nameru da postane nacionalno jelo, ali je ideja otišla mnogo više van granica. 

Ovaj doručak se poslužuje od 19. veka kada je u viktorijanskom dobu doručak postao najvažniji obrok u danu. 

Foto: youtube/printscreen/ThatDudeCanCook

Engleski tradicionalni doručak

Kako najčešće ima oko 1.000 kalorija često se služe tokom celog dana, a ne samo ujutru.

Sastojci:

  • Jaja
  • kobasica
  • slanina
  • tost
  • paradajz
  • pečurke pripremljene na roštilju
  • pasulj


Priprema:

Zagrejte roštilj. Isecite paradajz na pola. Stavite ih na roštilj zajedno sa slaninom i kobasicama. Kobasice držite na roštilju oko 8-10 minuta, a slaninu i paradajz dok ne dobiju boju. Okrenite se s vremena na vreme. Pečurke očistite i isecite, pa ih stavite u pleh koji ste prethodno premazali puterom. Koriste pasulj iz konzerve koji se zagreva u mikrotalasnoj pećnici dok se ne zagreje. Ubacite dva komada tosta u toster. Isecite dijagonalno prilikom serviranja. Ispecite dva jaja. Sve to poslužiti na veliki tanjir. Prijatno!

BONUS VIDEO: