ŠEHEREZADA TORTA SA TURSKIM KEKSOM: Poslastica za koju NE SMETE ostati uskraćeni, ukus budi sva čula! (FOTO)
IZVOR: N.J. - 29.09.2023 | 08:30
Prelepa torta od pudinga od karamele i šlaga, obogaćena je turskim keksom.
Šeherezada torta je poslastica koju ne smete propustiti. Božanstven spoj pudinga i keksa opčiniće svakoga ko proba ovu tortu. Pogledajte recept u nastavku.
Sastojci:
Pet pudinga od karamele
Jedan i po litar mleka
250 grama šećera
250 grama margarina
300 mililitara kisele vode
200 grama šlaga
Dva veća pakovanja turskog keksa
Foto: YouTube/ Bokina kuhinja
Priprema:
Puding od karamele sjedinite sa otprilike 100 mililitra mleka. U drugi deo mleka dodajte šećer i kuvajte dok ne krene da vri. Kada počne da vri, umešajte puding i držite na laganoj vatri sve dok ne postane guste strukture. U vruć puding sipajte margarin i mutite mikserom.
Šlag sjedinite sa kiselom vodom. Spojite ručnom mutilicom, a potom umutite mikserom.
Pleh obložite providnom folijom. Ređajte keks kao na fotografiji ispod.
Foto: YouTube/ Bokina kuhinja
Sipajte šest kutlača karamel puding i razvucite preko keksa. Potom četiri manje kašike šlaga preko fila od pudinga. Onda ponovite, stavite keks, puding i šlag na vrh. Postupak ponovite još jednom. S tim što ćete sada tortu završiti keksom, odnosno kada ste poslednji put stavili šlag preko stavite jedan red keksa i sve zatvorite providnom folijom.
Ostavite preko noći da se stegne, a onda ujutru skinite kalup i foliju. Ako želite umutite još šlaga kako biste prekrili keks koji je na vrhu.