OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ BATE ŽIVOJINOVIĆA: Nije bilo osobe koja nije TAMANILA ovu poslasticu (FOTO)
IZVOR: N.J. - 28.09.2023 | 23:30
Recept za omiljeni kolač Bate Živojinovića će vas oduševiti.

Napravite preukusan kolač koji je obožavao i glumac Bata Živojinović. Ukusnoj poslastici niko neće moći da odoli.
Sastojci:
Tri cela jaja
Brašno i šećer onoliko koliko su teška jaja
Fil:
Četiri žumanca
Dve do tri kašike gustina
500 mililitara mleka
150 grama šećera
50 mililitara vode
Četiri kesice šlaga

Foto: Instagram/ Deda Miletova Kuhinja
Priprema:
Kada umutite jaja dodajte brašno i šećer. Mutite dok se ne sjedini, a potom od toga napravite koricu tako što ćete izliti na papir za pečenje i peći dok korica ne porumeni. Pazite da ne izgori jer je testo tanko.
Kada se ispeče biskvit podelite na tri jednaka dela i pustite da ohladi. Pripremite potom fil. U šerpicu na laganoj temperaturi stavite šećer da se rastopi, kada se stvore mehurići dodajte mleko i pustite da se mleko i šećer sjedine. Kada mleko vri sjedinite u žumance gustin i sve to zajedno dodajte mleku. Kuvajte dok ne postane guste strukture.
Posebno umutite šlag. Stavljate jednu koricu potom žuti fil, zatim sledi šlag i sve tako dok ne potrošite materijal.