JOŠ UVEK KUVATE TESTENINU? To je velika greška, ovako je ISPRAVNO I MNOGO JEDNOSTAVNIJE


IZVOR: N.J. - 06.10.2023 | 08:30


Da li još uvek kuvate testininu u vodi?

Foto: pixabay.com
JOŠ UVEK KUVATE TESTENINU? To je velika greška, ovako je ISPRAVNO I MNOGO JEDNOSTAVNIJE

Osim što mnogi kuvaju špagete, postoji još jedan odličan način da pripremite iste, a to ne uključuje čekanje prvo da se voda zagreje, a potom i da se testenina dovoljno skuva. Ovaj trik mnogo će vam olakšati posao, a jelo će svakako biti preukusno. Na sledeći način spremite testeninu bez kuvanja.

Trik koji štedi vreme

Italijani imaju trik koji rado koriste, a štedi vreme. U pitanju je pasta riscottata. Evo kako da pripremite testeninu bez kuvanja.

Dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Dva crvena i dva čena belog luka

Oko 900 mililitara ili manje, bujona od kocke za supu

300 grama taljatela

200 mililitara belog vina

Oko dve šolje sosa od paradajza

Foto: YouTube/ Jamie Oliver

Špagete mogu da se pripreme i bez kuvanja

Priprema:

Bujon sipajte u šerpu i držite da bude toplo. Ulje zagrejte pa dodajte sitno seckan crveni luk, a onda sipajte testeninu. Potom dodate vino, zatim i dalje kuvate, a onda dodate paradajz. Kada sipate bujon neka bude sve po jednu manju šolju, a kako se tečnost bude smanjivala tako dodajete novu iz šerpe. Testenina je gotova kada omekša, a sos kad se zgusne. Na kraju sipajte začine po želji. Beli luk dinstajte na srednjoj temperaturi, prebacite testeninu i kuvajte tako oko dva minuta.

BONUS VIDEO: