RECEPT ZA ŠUPLJE PRŽENICE: Iskoristite bajat hleb za najbolji DORUČAK, punjene su sirom i ŠUNKOM!
IZVOR: M.O. - 10.10.2023 | 09:40
Deca će ovaj recept voleti još više nego klasičan!
Prženice su jelo koje svi od malih nogu obožavaju. Ako ne možete jutro da zamislite bez njih, vreme je da probate i ove šuplje!
Punjene su sirom i šunkom, sigurno ćete se oduševiti!
Foto: youtube/printscreen/savurosTV
Sastojci:
Za prženice:
20 g putera
četiri parčeta hleba
Za punjenje:
Dva jajeta
jedna kašičica origana
100 g šunke
120 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih sedam minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još tri minuta.