KUVAR OTKRIVA ZAŠTO JE VAŽNO DA PRELIJETE MESO OVIM ČAJEM: Žalićete što ovo niste znali, ovo je OTKRIĆE
IZVOR: N.J. - 12.10.2023 | 14:00
Ovo iskusne domaćice često koriste kada pripremaju meso.


Meso možete pripremati na različite načine, ali za koji god da se odlučite marinada je obavezna. Dobro pripremljena marinada je ključ sočnog i fino pripremljenog mesa koje će ostaviti bez daha sve ukućane. Ipak, postoji jedan napitak koij je možda manje poznat većini, ali ga domaćice često koriste kako bi meso bilo ukusnije i lepše.
Uz pomoć čaja možete spremiti odličnu marinadu koja poboljašva ukus mesa, ali je bitno da je napravite kako treba.


Foto: pixabay.com
Bitno je da koristite čaj bez aroma (na primer nana, kamilica, zeleni čaj). Takođe, moraju biti bez aditiva. Tek kada napravite čaj u njega dodajte začine po želji, a potom i crni luk seckani isto kao i beli. Kombinujte ono što inače volite.
Kada se ohladi tek onda prelijete preko mesa. Ako je reč o nekom pilećem mesu onda ostavite oko sat vremena da se marinira, a ako je u pitanju neko drugo meso otprilike oko šest do 12 sati. Potom pripremate meso po želji, pišu "Penzionisani".