MINI KROFNICE SA KOMPOTOM OD VIŠANJA: Testo ne mora da naraste, a priprema se u činiji! (FOTO)
IZVOR: N.J. - 12.10.2023 | 13:00
Neobičan recept za kolač sa višnjama.
Pa prvi pogled preukusan kolač priprema se od testa iz činije i kompota od višanja. Ne morate čekati da testo naraste već je dovoljno samo da se nakon pečenja ohladi. Uživaćete u poslastici za koju do sada sigurno niste čuli.
Priprema:
U 350 mililitara vode stavite 75 grama putera i sve zajedno otopite na tihoj vatri. U to dodajte 230 grama brašna. Kuvajte tako četiri minuta, a smesa treba da bude nalik pireu. Prebacite u činiju, dodajte tri jaja i mutite mikserom. Kada umutite dodajte 6 grama sode bikarbone. Smesu prebacite u špric. Pravite testo kao na fotografiji ispod.
Foto: YouTube/ GULSUMUN SARAYI TV
Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.
Za dalji recept treba vam kompot od višanje. Sok odvojite od voća. U šerpu sipajte sok i dodajte tri kašike šećera. Kuvajte na srednjoj temperaturi. Nakon nekoliko minuta dodajte višnje. Kada se skuvalo sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Kada se ispeklo testo ostavite još pola sata da se ohladi.
Foto: YouTube/ GULSUMUN SARAYI TV
U činiji pomešajte 500 mililitara mleka sa tri kesice slatke pavlake, a onda sve umutite mikserom dok struktura ne postane gusta. Smesu prebacite takođe u špric. Testo presecite na pola. Na dno stavite smesu od slatke pavlake. Preko stavite višnje po jednu punu kašiku. Sve ponovo pokrijte filom. Stavite kapicu od testa na vrh.
Uživajte!