RECEPT ZA KUPUS KIFLE: I sutradan su PREMEKANE, na ovaj način će vam sigurno uspeti iz prve!


IZVOR: M.O. - 15.10.2023 | 15:40


Ove kiflice su idealne za hladnije vreme.

Foto: youtube/printscreen/ Peri'nin sihirli Mutfağı
RECEPT ZA KUPUS KIFLE: I sutradan su PREMEKANE, na ovaj način će vam sigurno uspeti iz prve!

Kupus kiflice su domaće pecivo koje je mekano i vazdušasto, a punjene su sirom. Lako se prave i uspevaju i početnicima.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • jedna kockica kvasca (40 g)
  • 200 ml toplog mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • dve kašičice soli
  • jedna kašičica šećera

Foto: youtube/printscreen/ Peri'nin sihirli Mutfağı

Jednostavan recept za kupus kifle


Za punjenje:

  • 100 g margarina
  • 100 g sira
  • dva žumanca


Za premaz:

  • dva belanca
  • susam

Priprema:

U toplo mleko dodajte izmrvljen kvasac i šećer, dobro promešajte i ostavite da nadođe. U činiju sipajte brašno, ulje i so, pa dodajte aktivirani kvasac i zamesite testo. Pokrijte ga i ostavite sat vremena da se udvostruči.

Testo podelite u dva jednaka dela, pa svaki razvucite na pola centimetra debljine.

Umutite margarin sa žumancima, pa premažite testo. U jedan kraj stavite sir, zamotajte pa secite parčiće cik-cak, u obliku trougla, dužine oko tri centimetra. Postupak ponovite i sa drugom polovinom testa.

Isečeno testo poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Kiflice ostavite oko 10-15 minuta da narastu, a rernu uključite da se zagreje na 180 stepeni. Kiflice premažite umućenim belancima i pospite sa malo susama.

Pecite ih 15-20 minuta dok ne dobiju lepu rumenu boju.

BONUS VIDEO: