RECEPT ZA DOMAĆE PANCEROTE: Tople i mekane sa PICA nadevom, oduševiće celu porodicu, a neće vam oduzeti puno vremena!


IZVOR: M.O. - 17.10.2023 | 06:00


Isprobajte ovaj recept za pica-pancerote, sigurno će vam se dopasti.

Foto: youtube/printscreen/Cookist
RECEPT ZA DOMAĆE PANCEROTE: Tople i mekane sa PICA nadevom, oduševiće celu porodicu, a neće vam oduzeti puno vremena!

Ove brze pancerote mogu biti idealan doručak za celu porodicu, i sigurno će oduševiti sve. Tople i mekane sa pica nadevom, ugrejaće vas u ovim hladnim danima. 

Sastojci:

  • 500 gr glatkog brašna,
  • pola svežeg kvasca,
  • dve kašike šećera,
  • jedna kašika soli, 
  • četiri dcl mlake vode,
  • jedna kasika ulja.

Fil:

  • 300gr salame po izboru,
  • jedna časa kisele pavlake (180gr),
  • dva manja majoneza,
  • dva manja kečapa,
  • sir po želji,
  • kiseli krastavci, masline ili šampinjoni,
  • začin po želji.

Foto: youtube/printscreen/Cookist

Pancerote sa ovim nadevom će vam postati omiljene

Priprema:

U plasticnoj posudi izdrobiti kvasac, dodati dve kašike šećera, kašiku soli i preliti sa 4dcl mlake vode. Ostaviti par minuta da kvasac nadođe.

Postepeno dodavati brašno i mešiti. Umesiti loptu i ostaviti da stoji na toplom 20 minuta, da testo nadođe.

Potom razvijati rolat i iseći na 16 manjih lopti. Ostavite ih da odstoje još deset minuta. 

Svaku "lopticu" razviti na tanki krug. Narendati salamu, sir, a zatim prvom premažite testo sa malo pavlake. Zatim krenite sve da punite sa salamom, a zatim prelite sa malo majoneza i kečapa. Dodati seckane krastavčiće i masline. Obavezno nadev stavite po sredini. 

Preklopite "loptice" na pola prstima i uviti krajevima ka unutra, a zatim pritisnite da se ivice dobro zapeku. 

Zagrejte ulje i pržite pancerote po tri minuta sa obe strane dok ne porumene. 

Ostavite ih na papirnom ubrusu, da se upije višak ulja.

Prijatno!

BONUS VIDEO: