KAJGANA IZ RERNE SA POVRĆEM: Vreme je da promenite svoj DORUČAK, ovaj način pripreme i sam ukus će vas ODUŠEVITI!


IZVOR: M.O. - 26.10.2023 | 07:30


Ako niste do sada, vreme je da probate ovaj način pripreme.

Foto: youtube/printscreen/Yummy from Veronica
KAJGANA IZ RERNE SA POVRĆEM: Vreme je da promenite svoj DORUČAK, ovaj način pripreme i sam ukus će vas ODUŠEVITI!

Jasno je da su jaja mnogima izbor broj jedan kada je doručak u pitanju. Bilo da su skuvana, pržena ili napravljena kao kajgana, svako ima svoj jutarnji favorit. 

Donosimo vam recept za malo neobičniji omlet, jer se sprema u rerni

Sastojci:

  • Šest jaja,
  • jedan luk,
  • 100 grama šunke,
  • jedna paprika,
  • 70 ml mleka,
  • 70 g kačkavalja,
  • tri šampinjona,
  • ulje,
  • vlašac,
  • peršun,
  • so, biber.

Foto: youtube/printscreen/Yummy from Veronica

Recept za jaja iz rerne

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem. Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta. Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja i mleko, začinite seckanim vlašcem, posolite i dodajte ostale začine po ukusu. Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. Nakon toga ga izvadite iz posude, pospite sitno seckani peršunom i poslužite dok je još topao.

BONUS VIDEO: