ORIGINALAN RECEPT ZA BOSANSKE HURMAŠICE SA ORASIMA: Bolji nećete naći - toliko su sočne! (FOTO)


IZVOR: N.J. - 01.11.2023 | 18:00


Najbolji recept koji uvek uspeva!

Foto: YouTube/Moja Kuhinjica
ORIGINALAN RECEPT ZA BOSANSKE HURMAŠICE SA ORASIMA: Bolji nećete naći - toliko su sočne! (FOTO)

Hurmašice su se odavno odomaćile u Bosni, a popularne su i u Srbiji. Prave se sa orasima, bademom, džemom ili grizom. Ipak, mnogi ih ne spreme onako kako su želeli i često im testo propadne. Ovo je recept koji mora uspeti, a mere su precizne. 

Sastojci:

  • 11 šolja šećera
  • 11 šolja vode
  • jedan vanilin šećer
  • dva jaja
  • jedna šolja ulja
  • jedna šolja istopljenog maslaca
  • dve šolje mlevenih oraha
  • pola praška za pecivo
  • šest šolja brašna

Foto: YouTube/Moja Kuhinjica

Recept za hurmašice, prelivanje

Priprema:

Šećer (devet šolja) i vodu rastopite. Kuvajte 15 minuta. U činiju sipajte dva jaja, otopljen maslac i ulje. Kada sjedinite dodajte devet šolja šećera i mleveni orah. Kada ste spojili sve sipajte pola praška za pecivo. Tek na kraju ide brašno. Testo oblikujete rukama u loptu. Oblikujte lopticu od testa potom napravite hurmašicu. Pecite dok ne porumene, a potom prelijte mlakom agdom koju ste spremili na početku. Dodajte malo kolutova limuna.

Uživajte!

BONUS VIDEO: