HIT POPARA IZ RERNE: Zaboravljeno jelo od starog hleba postaće BROJ JEDAN i samo ćete to spremati! (FOTO)


IZVOR: N.J. - 04.11.2023 | 07:30


Zapečeno jelo iz rerne.

Foto: YouTube/Kuhinja Valentina Mašković
HIT POPARA IZ RERNE: Zaboravljeno jelo od starog hleba postaće BROJ JEDAN i samo ćete to spremati! (FOTO)

Ako nemate vremena da spremate pitu, a imate dosta starog hleba probajte zapečenu poparu. U nastavku je recept.

Sastojci:

  • 12 parčića hleba
  • 2 glavice crnog luka
  • 5 - 6 čena belog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 250 grama parizera
  • 250 grama sira
  • 250 grama kačkavalja

Preliv:

  • šest jaja
  • 300 mililitara mleka
  • 4 kašike kisele pavlake
  • od začina: ulje, so i biber

Foto: YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

Recept za zapečenu poparu

Priprema:

Dinstajte beli i crni luk. Potom dodajte paradajz, nakon toga parizer i začine. U posebnoj posudi umutite jaja, mleko i kiselu pavlaku. U pleh koji ste podmazali stavite hleb, potom smesu, onda kačkavalj, ponovo hleb i sve tako dok ne potrošite smesu. Na kraju prelijete malo mlekom i jajima. Ostavite da upije 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

BONUS VIDEO: