HIT POPARA IZ RERNE: Zaboravljeno jelo od starog hleba postaće BROJ JEDAN i samo ćete to spremati! (FOTO)
IZVOR: N.J. - 04.11.2023 | 07:30
Zapečeno jelo iz rerne.
Ako nemate vremena da spremate pitu, a imate dosta starog hleba probajte zapečenu poparu. U nastavku je recept.
Sastojci:
- 12 parčića hleba
- 2 glavice crnog luka
- 5 - 6 čena belog luka
- 10 čeri paradajza
- 250 grama parizera
- 250 grama sira
- 250 grama kačkavalja
Preliv:
- šest jaja
- 300 mililitara mleka
- 4 kašike kisele pavlake
- od začina: ulje, so i biber
Foto: YouTube/Kuhinja Valentina Mašković
Priprema:
Dinstajte beli i crni luk. Potom dodajte paradajz, nakon toga parizer i začine. U posebnoj posudi umutite jaja, mleko i kiselu pavlaku. U pleh koji ste podmazali stavite hleb, potom smesu, onda kačkavalj, ponovo hleb i sve tako dok ne potrošite smesu. Na kraju prelijete malo mlekom i jajima. Ostavite da upije 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.