NAJLEPŠA JE PITA SA BUNDEVOM: Pogledajte zašto je vredna svakog truda, a potrebno je 15 minuta pripreme (FOTO)
IZVOR: N.J. - 04.11.2023 | 13:30
Obogatiće trepzu.
Svako od vas sigurno ima neki svoj recept koji prati, a znamo da većina voli ono što je brzo i jednostavno. Upravo je takav ovaj recept za pitu sa bundevom. Morate ga probati, jer zalogaj vredi svakog truda. Važna napomena za sve koji je nisu spremali do sada - bundeva će pustiti sok kada se izrenda, to ne morate cediti, možete i ostaviti tako.
Sastojci:
- 500 grama bundeve (oljuštena, iseckana na kockice)
- 2 jaja
- 200 mililitara mleka
- pakovanje kora
- nekoliko kašika šećera
- cimet
- šećer u prahu
- griz
Foto: shutterstock.com
Uputstvo:
Prvo pripremite bundevu. Oljuštite je, očistite od semenki i iseckajte na male kockice, ali je bolje da narendate. Koru nauljite, drugu takođe i posuti kristal šećerom. Na drugu koru stavite malo mlevenih oraha (po želji). Na treću koru staviti rendanu bundevu, posuti šećerom i cimetom kao i sa dve kašike griza. Uvijete krajeve na unutra pa zarolati. Ponovite dok ne potrošite sve kore, složiti pleh koji ima papir za pečenje. Pite premažite sa malo ulja i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Kad je pita gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre nego što je isecete na komade.
Pitu od bundeve možete poslužiti toplu ili hladnu. Uživajte!