RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Podjednako su UKUSNE kao i obične, caka je u OVOM sastojku!
IZVOR: M.O. - 08.11.2023 | 19:36
Bez jaja i mleka a tope se u ustima.
Nema te osobe koja ne voli palačinke, pa nam je u vreme posta veoma teško da im odolimo.
Zato vam sada donosimo vegansku varijantu koja je jednako slasna i ukusna!
Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Gözde Yemek Tarifleri
Sastojci:
- pola litra kisele vode
- 300 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- polovina kesice sode bikarbone
- 1 mala šolja ulja
- prstohvat soli
- ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)
Priprema:
Prvo sipajte u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno uz mešanje dodajte prethodno promešane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Kada sjedinjite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smesu manjom kutlačom. Posle oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal.
Filujte palačinke džemom i mlevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.