RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Podjednako su UKUSNE kao i obične, caka je u OVOM sastojku!


IZVOR: M.O. - 08.11.2023 | 19:36


Bez jaja i mleka a tope se u ustima.

Foto: YouTube/ Sherpica Recipes
RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Podjednako su UKUSNE kao i obične, caka je u OVOM sastojku!

Nema te osobe koja ne voli palačinke, pa nam je u vreme posta veoma teško da im odolimo. 

Zato vam sada donosimo vegansku varijantu koja je jednako slasna i ukusna!

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Gözde Yemek Tarifleri

Posne palačinke su jedna dobre kao i obične

 

Sastojci: 

  • pola litra kisele vode
  • 300 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • polovina kesice sode bikarbone
  • 1 mala šolja ulja
  • prstohvat soli
  • ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)

Priprema: 

Prvo sipajte u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno uz mešanje dodajte prethodno promešane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. 

Kada sjedinjite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smesu manjom kutlačom. Posle oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal.

Filujte palačinke džemom i mlevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.

BONUS VIDEO: