POSNI MAFINI SA TUNJEVINOM: Toliko su ukusni da se TOPE u ustima, zameniće vam klasične!


IZVOR: M.O. - 28.04.2024 | 07:15


Probajte ovo još danas!

Foto: Youtube/printscreen/LanaFit
POSNI MAFINI SA TUNJEVINOM: Toliko su ukusni da se TOPE u ustima, zameniće vam klasične!

Uskoro nam sledi Božićni post, a samim ti nam treba što više ideja i recepata za posna jela

Nema tog čoveka koji ne voli mafine, bile slane ili slatke, a sada vam donosimo i posne!

Sastojci:

  • 3 šoljice kisele vode,
  • 1/4 kocke kvasca,
  • 3 šoljice pšeničnog brašna,
  • 1 šoljica projinog brašna,
  • 2 šoljice palente,
  • 1 šoljica ulja,
  • 2 tunjevine,
  • so,
  • 100gr biljnog kačkavalja,
  • 1 paprika,
  • laneno seme za posipanje.

Foto: Youtube/printscreen/LanaFit

Preukusni mafini sa tunjevinom

 

Priprema:

U sudu u kojem ćete pripremati mafine sipajte kiselu vodu i kvasac. Kada se kvasac otopio umešajte ulje, pšenično, projino brašno i palentu. Ocedite tunjevinu od viška tečnosti i dodajte je u sud. Papriku i kačkavalj iseckajte na kockice i dodajte u sud. Posolite po ukusu.

U kalupu za mafine poređajte papirne korpice i u svaku sipajte smesu. Nemojte puniti korpice jer će mafini narasti prilikom pečenja, dovoljno je do pola. 

Pospite lanenim semenom i ostavite da odstoji desetak minuta pre pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

BONUS VIDEO: