KAKO DA VAM FIL ZA PUNJENE PAPRIKE BUDE SOČNIJI: Uz malo pirinča stavite ovo POVRĆE, iznenadićete se koliko će jelo biti UKUSNIJIE
IZVOR: M.O. - 13.11.2023 | 12:36
Videćete kolika je razlika u filu!
Iako je leto već uveliko prošlo, istina je da još uvek ne odustajemo od hrane koje se baš u to doba priprema.
Sada vam predstavljamo kako da napravite punjene paprike tako da fil bude tri puta sočniji i ukusniji! Recept je veoma jednostavan za pripremu, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 100 grama pirinča
- osam većih paprika
- dve veće tikvice
- dve šargarepe
- dve glavice crnog luka
- jedna vezica peršunovog lista
- so
- biber
- suvi začin
- dva jajeta
Foto: pixabay.com
Za zapršku:
- 2 dl ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica začinske crvene paprike
Priprema:
Luk i peršunov list sitno iseckajte, a šargarepu izrendajte na sitno.
U to dodajte mleveno meso, jaja i pirinač, začinite i izmešajte sa se smesa lepo sjedini.
Paprikama odstranite peteljke i semenje. Oljuštite tikvice, izrendajte ih i ostavite da se ocede od viška vode. Potom ih dodajte u smesu od mesa i ovom smesom napunite paprike.
Nalijte paprike vodom i kuvajte ih oko sat vremena na tihoj vatri.
U šerpici zagrejte ulje, dodajte brašno i kad se ono uprži skinite šerpicu sa vatre, pa dodajte začinsku papriku. Zapršku sipajte u posudu sa paprikama i ostavite da provri. Služite uz pire-krompir.