KAKO DA VAM FIL ZA PUNJENE PAPRIKE BUDE SOČNIJI: Uz malo pirinča stavite ovo POVRĆE, iznenadićete se koliko će jelo biti UKUSNIJIE


IZVOR: M.O. - 13.11.2023 | 12:36


Videćete kolika je razlika u filu!

Foto: pixabay.com
KAKO DA VAM FIL ZA PUNJENE PAPRIKE BUDE SOČNIJI: Uz malo pirinča stavite ovo POVRĆE, iznenadićete se koliko će jelo biti UKUSNIJIE

Iako je leto već uveliko prošlo, istina je da još uvek ne odustajemo od hrane koje se baš u to doba priprema.

Sada vam predstavljamo kako da napravite punjene paprike tako da fil bude tri puta sočniji i ukusniji! Recept je veoma jednostavan za pripremu, a ukus će vas oduševiti.

Sastojci: 

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 100 grama pirinča 
  • osam većih paprika
  • dve veće tikvice
  • dve šargarepe
  • dve glavice crnog luka
  • jedna vezica peršunovog lista
  • so
  • biber
  • suvi začin
  • dva jajeta

Foto: pixabay.com

Punite paprike sa tikvicama umesto pirinča

 

Za zapršku: 

  • 2 dl ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica začinske crvene paprike

Priprema:

Luk i peršunov list sitno iseckajte, a šargarepu izrendajte na sitno.

U to dodajte mleveno meso, jaja i pirinač, začinite i izmešajte sa se smesa lepo sjedini.

Paprikama odstranite peteljke i semenje. Oljuštite tikvice, izrendajte ih i ostavite da se ocede od viška vode. Potom ih dodajte u smesu od mesa i ovom smesom napunite paprike.

Nalijte paprike vodom i kuvajte ih oko sat vremena na tihoj vatri.

U šerpici zagrejte ulje, dodajte brašno i kad se ono uprži skinite šerpicu sa vatre, pa dodajte začinsku papriku. Zapršku sipajte u posudu sa paprikama i ostavite da provri. Služite uz pire-krompir.

Prijatno! 

BONUS VIDEO: