ŠUPLJE PRŽENICE PUNJENE SIROM I ŠUNKOM: Najbolji način da BAJAT hleb iskoristite je ovaj, svi će tražiti parče još!
IZVOR: M.O. - 15.11.2023 | 07:15
Za najmlađe članove je ovo doručak iz snova!
Dugogodišnja tradicija srpskih domaćica obuhvata i kreativno korišćenje bajatog hleba kako bi se stvorio jednostavan, pristupačan, a istovremeno ukusan obrok poput prženica.
Ovaj omiljeni recept za prženice ne samo da je lako pripremiti, već koristi sastojke koji su dostupni po povoljnim cenama, pružajući fantastičan ukus. Ako ste ljubitelj prženica, a istovremeno želite da probate nešto novo i raznovrsno, recept za šuplje prženice punjene sirom i šunkom donosi novu dimenziju ukusa u vaš doručak.
Foto: youtube/pribtscreen/savurosTV
Sastojci:
Za prženice:
- 20 g putera
- 3-4 parčeta hleba
- Za punjenje:
- 2 jajeta
- 1 kašičica origana
- 100 g šunke
- 120 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite. Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.