SOČNI PILAV SA PILETINOM I PAVLAKOM: Recept za ručak koji će obožavati cela porodica


IZVOR: Republika - 15.11.2023 | 12:30


Jelo koje ćete brzo pripremiti, čak i ako ste početnik u kuhinji!

Foto: pixabay.com
SOČNI PILAV SA PILETINOM I PAVLAKOM: Recept za ručak koji će obožavati cela porodica

U hladnim jesenjim danima ništa vas bolje neće ugrejati od toplog ručka koji nije težak za želudac. Pilav sa piletinom je idealno rešenje, jer ćete ga lako i brzo pripremiti, veoma je hranljiv i drži sitost.

Mete ga posliti uz turšiju, kiseli kupus, salatu od cvekle ili salatu od svežeg kupusa.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 150 g pirinča
  • 2 šargarepe
  • 1 koren celera
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 krompira
  • 2 praziluka
  • so, biber
  • 100 ml neutralne pavlake za kuvanje

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa dodajte pileće meso iseckano na krupnije kocke. Kuvajte dok meso ne omekša i ostavite posudu sa strane. Ne prolivajte vodu u kojoj ste kuvali meso, ona će vam biti potrebna za nalivanje pilava.

Oljuštite špargarepu, crni luk, krompir i celer, pa sve iseckajte. Operite praziluk, odstranite mu "brkove" i takođe ga iseckajte.

U veću šerpu sipajte ulje tako da prekrije dno, pa je stavite na ringlu. Kad se ulje zagreje, spustite crni luk, šargarepu i celer, pa dinstajte. Kad je povrće upola dinstano dodajte praziluk i iseckan krompir, pa nastavite da dinstate dok sve povrće ne omekša. Po potrebi dolivajte vodu.

Dodajte pirinač, zalijte vodom u kojoj se kuvalo meso, pa kuvajte dok pirinač ne omekša. Potom dodajte meso, so i biber, pa prelijte pavlakom za kuvanje i spustite u rernu da se zapeče desetak do 15 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO: