ČOKOLADNA TORTA ZBOG KOJE BI I DIJETU PREKRŠILI: Sprema se u jednoj posudi, preliv je NEŠTO POSEBNO (FOTO)
IZVOR: N.J. - 20.11.2023 | 18:30
Fantazija ukusa!
Nijedna čokoladna torta nije dobra kao ova! Zaista to i mislimo kada kažemo, a priprema je nikad jednostavnija. Pogledajte recept u nastavku.
Sastojci:
- 300 mililitara mleka
- 170 grama šećera
- 70 mililitara ulja
- 240 grama brašna
- 30 grama kakao-praha
- jedna kesica vanilin-šećera
Preliv:
- 250 mililitara mleka
- jedna kesica želatina
- 250 grama čokolade
- kockica putera
Foto: YouTube/Delmira Cooking
Priprema:
U činiji pomešajte šećer, mleko i ulje (prethodno zagrejano). U to direktno prosejte brašno, kakao-prah i vanilin-šećer. Mešajte dok se dobro ne sjedini. U pleh stavite papir za pečenje i izlijte smesu.
U veliki lonac stavite vodu da se kuva do vrenja. Preko stavite neki metalni poklopac okrenut naopačke, a na vrh poklopca pleh u koji ste sipali smesu od brašna i kakao-praha. Prekrijete nekim poklopcem, pa krpom, i tako "kuvajte" oko 30 minuta na srednjoj temperaturi. Samo je bitno da u šerpu nalijete dovoljno vode. Ostavite da se ohladi.
Preliv:
U mleko dodajte želatin i kuvajte na laganoj temperaturi. Vrelo mleko dodajte u čokoladu i stavite kockicu putera. Smesu izlijete preko kolača i ostavite u frižideru oko dva do tri sata da se hladi.
Nakon toga secite i služite.
BONUS VIDEO: