ČOKOLADNA TORTA ZBOG KOJE BI I DIJETU PREKRŠILI: Sprema se u jednoj posudi, preliv je NEŠTO POSEBNO (FOTO)


IZVOR: N.J. - 20.11.2023 | 18:30


Fantazija ukusa!

Foto: YouTube/Delmira Cooking
ČOKOLADNA TORTA ZBOG KOJE BI I DIJETU PREKRŠILI: Sprema se u jednoj posudi, preliv je NEŠTO POSEBNO (FOTO)

Nijedna čokoladna torta nije dobra kao ova! Zaista to i mislimo kada kažemo, a priprema je nikad jednostavnija. Pogledajte recept u nastavku.

Sastojci: 

  • 300 mililitara mleka
  • 170 grama šećera
  • 70 mililitara ulja
  • 240 grama brašna
  • 30 grama kakao-praha
  • jedna kesica vanilin-šećera

Preliv:

  • 250 mililitara mleka
  • jedna kesica želatina
  • 250 grama čokolade
  • kockica putera

Foto: YouTube/Delmira Cooking

Recept za čokoladnu tortu

Priprema:

U činiji pomešajte šećer, mleko i ulje (prethodno zagrejano). U to direktno prosejte brašno, kakao-prah i vanilin-šećer. Mešajte dok se dobro ne sjedini. U pleh stavite papir za pečenje i izlijte smesu.

U veliki lonac stavite vodu da se kuva do vrenja. Preko stavite neki metalni poklopac okrenut naopačke, a na vrh poklopca pleh u koji ste sipali smesu od brašna i kakao-praha. Prekrijete nekim poklopcem, pa krpom, i tako "kuvajte" oko 30 minuta na srednjoj temperaturi. Samo je bitno da u šerpu nalijete dovoljno vode. Ostavite da se ohladi.

Preliv:

U mleko dodajte želatin i kuvajte na laganoj temperaturi. Vrelo mleko dodajte u čokoladu i stavite kockicu putera. Smesu izlijete preko kolača i ostavite u frižideru oko dva do tri sata da se hladi.

Nakon toga secite i služite.

BONUS VIDEO: