PITA ĆE BITI PET PUTA HRSKAVIJA SA OVIM PRELIVOM: Samo NALIJTE preko nje nakon što se ispeče, nećete verovati koliko je SOČNA!
IZVOR: M.O. - 21.11.2023 | 07:15
Ovo morate već danas da probate.
Ne postoji osoba, ili postoji ali veoma retko, koja ne voli pitu. Odlične su za doručak, ručak ili večeru, jer su jako zasitne i mogu dugo da nas drže sitima.
Sada vam predstavljamo preliv koji može da učini pitu mekanom ili hrskaviom
Foto: YouTube/Kuhajmo zajedno
Gotovu pitu prelijte, a ako želite da bude mekana, ostavite da preliv upije, a ako želite da bude hrskava, ostatak preliva izlijte.
Sastojci za preliv:
- 150-200 ml vode
- 25 g maslaca
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Sastojke za preliv skuvajte u tiganju, kada se sjedine prelijte vruću pitu. Poklopite drugom tepsijom i ostavite par minuta. Ako želite da pita bude mekana preliv ostavite da upije, a ako želite da bude hrskava na vrhu, višak preliva izlijte.
Recept za brzinsku pitu
Mnogi tvrde da je ova brzinska pita bolja i od same gibanice
- Četiri jaja,
- 150 grama brašna,
- 200 grama kisele pavlake,
- 150 grama sira,
- jedan prašak za pecivo,
- 100 ml ulja,
- so
Priprema:
Umutiti jaja mikserom, dodati brašno sa praškom za pecivo i izmešati. Sir izdrobiti, pa dodati pavlaku, pa izmešati.
Dodati umućenim jajima, sipati ulje i sve polako izjednačiti. Sipati u podmazan pleh. Posuti susamom. Peći na 200 stepeni 40 minuta.