BRZE MEKIKE I TAČNA MERA: Recept za testo koje svima uspeva, trik je u OVOM sastojku!
IZVOR: N.J. - 25.11.2023 | 07:15
Odličan predlog za bilo koji obrok u danu.
Nema osobe koja nije probala mekike i oduševila se. Priprema nije komplikovana, samo umesite testo rukama, a onda pržite. Da bi testo bilo bolje morate dodati jogurt. U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
- 500 gr mekog brašna tip 400
- 200 gr kvasca
- kašika šećera
- kašika soli
- 100 ml mlakog mleka
- čaša jogurta od 180 ml
- jedno jaje
Foto: YouTube/Bokina kuhinja
Priprema:
U mleko dodajte suvi kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. U brašno dodajte so. Nakon što je kvasac malo narastao u posudi prespite ga u brašno. Jedno jaje umutite malo viljuškom. Potom dodajte u smesu i jogurt. Zamesite testo prvo varjačom potom rukama, i na kraju premesite na radnoj površini. Nauljite testo u posudi. Ostavite malo da naraste, ne mora biti pokriveno.
Potom prebacite na radnu površinu, pospite brašnom i rasklagijajte. Secite na pravougaonike dugačke oko 5 - 6 cm. Po sredini testa napravite mali rez. Ubacite u vrelo ulje i pržite.
Prijatno!