ZA NJU KAŽU DA JE POSNA MIMOZA: Slavska salata sa CVEKLOM I RIBOM ima da vas raspameti kakvog je UKUSA!
IZVOR: M.O. - 23.11.2023 | 13:30
Preukusna i zdrava salata koja će oduševiti!

Slavu i praznike ne možemo zamisliti bez tradicionalnih salata poput ruske ili mimoze. Međutim, za sve one koji žele da unesu malo osveženja u svoj jelovnik, imamo sjajnu zamenu za ove salate - slavsku salatu sa cveklom i ribom. Ova salata ne samo da je ukusna, već i prelepo izgleda, što je čini idealnim predjelom za slavsku trpezu.
Recept za ovu salatu je veoma jednostavan i za njegovu pripremu će vam biti potrebno samo pola sata.

Foto: youtube/pribtscreen/Вика-Простые Рецепты
Sastojci:
- 1 cvekla
- 1 šargarepa
- 350 g fileta ribe po želji
- 1 crni luk
- 1 limun
- 2 topljena sira
- 100 g tvrdog sira
- orasi po ukusu
- majonez
Priprema:
Filete ribe ispržite, a cveklu i šargarepu skuvajte. Zatim povrće i ribu iseckajte, kao i crni luk. Crni luk prelijte sokom od limuna. Počnite da pravite slavsku salatu tako što ćete na dno dekorativne tacne da poređate ribu, pa preko luk i šargarepu. Preko premažite malo majoneza ili ga sipajte u kesu za zamrzivač i istisnite ga tako da napravite "mrežu". Topljeni sir stavite u zamrzivač, pa ga izrendajte preko majoneza i premažite majonezom ili napravite "mrežu", a onda pospite mlevenim orasima. Opet ide majonez, pa cvekla koju ćete posoliti. Napravite "mrežu" od majoneza, pa pospite rendanim sirom. Slavska salata sa cveklom i ribom je gotova.