PILEĆE ROLNICE - BRZ RUČAK IZ RERNE: Sočno, punjeno meso koje se ne ODBIJA - danas se ne broje kalorije! (FOTO)
IZVOR: N.J. - 26.11.2023 | 07:15
Odlične za iznenadne goste.
Kada vam dolaze dragi ljudi koje treba ugostiti na najbolji mogući način predlažemo zapečene rolnice. Ako nemate vremena da ih zapečete možete ih jesti odmah nakon prženja bez dodavanja pavlake za kuvanje i biće podjednako ukusne.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- juneća dimljena šunka
- sir u listićima
- so, senf za premazivanje
Za sos:
- 250 ml pavlake za kuvanje + oko 50 ml vode
- mediteranski začin, biber i po potrebi so
Foto: YouTube/na Samirin način
Priprema:
Piletinu tanko iseći, a potom izlupati pokrivenu providnom folijom. Premazati je senfom, staviti kačkavalj i list dimljene šunke, a onda zamotati kao rolnicu. Da se ne bi "otvarala" stavite čačkalicu. To ponavljajte dok ne potrošite piletinu. U vrelom ulju ispržite piletinu. Kada se ispriži, a dok je još na ringli zalijete pavlakom za kuvanje i vodom prema gorenapisanom uputstvu. Dodajte predložene začine ili nešto drugo što volite. Ispečenu piletinu prebacite u pleh, prelijte tom smesom koju ste koristili i stavite u rernu. Pre rerne možete staviti narendan kačkavalj po želji. Zapecite nekih desetak minuta.
Prijatno!