RECEPT ZA RUSKE PALAČINKE: Toliko su drugačije od naših, a neki bi rekli i mnogo bolje - vazdušasto testo je PUN POGODAK (FOTO)
IZVOR: N.J. - 26.11.2023 | 14:30
Prelite ih sočnim filom od maka.

Umesto klasičnih palačinaka koje ste do sada sigurno više puta jeli, probajte ovaj zanimljiv recept za ruske palačinke. One se nakon prženja prelivaju zanimljivim filom, a potom se u istom zapeku u rerni.
Sastojci:
- 360 grama svežeg sira
- dva žumanceta
- tri kašike šećera
- dve kašike brašna
- mak (jedna kašika)
- dve kašike kisele pavlake
- 300 mililitara kokosovog mleka
- smrznuto crveno voće

Foto: YouTube/Olya Pins - Правильное Питание и не только
Priprema:
Sir iznječite viljuškom, pa dodajte dva žumanceta. U smesu dodajte šećer (dve kašike), potom brašno. Sjedinite viljuškom. Na radnu površinu pospite malo brašna. Prebacite ovu smesu i prvo formirajte rukama rolat. Potom napravite da bude u obliku valjka i isecite nekim oštrim nožem na jednake delove. Trebalo bi da dobijete oko osam krugova. Svaki sa obe strane još malo uvaljajte u brašno. Pržite u zagrejanom tiganju sa obe strane, bez ulja. Mak sipajte u šerpu i nalijte malo vode. Kuvajte dok ne krene da ključa. Mak procedite i dodajte jednu kašiku kisele pavlake, kokosovo mleko i jednu kašiku šećera. Vratite na ringlu i kuvajte.
Palačinke stavite u neku činiju, prelijete smesom i stavite da se zapeku na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.
Na kraju dodajte smrznuto crveno voće.
Prijatno!