PICA KOJA NE GOJI: Možete da je jedete, a da ni GRAMA ne dobijete viška!


IZVOR: M.O. - 26.11.2023 | 18:30


Jednako je ukusna kao i obična pica!

Foto: pixabay.com
PICA KOJA NE GOJI: Možete da je jedete, a da ni GRAMA ne dobijete viška!

Picu svi obožavaju, od dece pa sve do starijih. Odličan je izbor kada želite da pojedete nešto brzo i ukusno. Jedini problem je što je visokokalorična i puna ugljenih hidrata, te nije zdravo jesti je previše često, pogotovo oni koji imaju povišeni holesterol.

Ovo je zdrava verzija nje!

Sastojci:

  • Manja glavica karfiola,
  • 1 jaje,
  • 1/4 šolje parmezana,
  • 1/4 šolje rendanog kačkavalja,
  • po ukusu so i crni biber,
  • 1/4 šolje suvog oregana,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan.

Foto: Photo Unsplash

Zdrava pica postoji


Za nadev:

  • spanać
  • feta
  • masline
  • pardajz

Priprema:

Operemo i dobro osušimo karfiol. Isečemo, očistimo drške i stavimo u blender. Izmeljemo sitno. Treba da dobijete oko 2 šolje. Pokrijemo kuhinjskim papirom i stavimo u mikrotalasnu 4-5 minuta. Ispraznimo izmleven karfiol na krpu i ostavimo da se ohladi.

Predgrejemo rernu na 220 stepeni Celzija. Ostavimo tepsiju na kojoj ćemo peći pizzu u rernu da se zagreje. Sada karfiol zamotamo u krpu i dobro ga iscedimo. Kombinujemo parmezan, rendani kačkavalj, so i suve začine kao i beli luk. Izmešamo sve pa dodamo jaje i ponovo rukom mešamo dok dobijemo testo. Na pek papiru koji smo namastili pritiskamo pažljivo. Jednom rukom tanjimo koru, a drugom oblikujemo u krug. Pečemo koru oko 8-11 minuta. Izvadimo koru, premažemo sa malo maslinovog ulja, pa stavimo feta sir, masline, crveni luk, paradajz i sveže seckan peršun. Pečemo još 5 minuta.

BONUS VIDEO: