PIROŠKE SA MESOM: Zaboravićete na burek, sa OVIM testom nećete pogrešiti!


IZVOR: M.O. - 28.11.2023 | 07:15


Promenite doručak i oduševite celu porodicu.

Foto: youtube/printscreen/ Всесвіт Рецептів
PIROŠKE SA MESOM: Zaboravićete na burek, sa OVIM testom nećete pogrešiti!

Ako vam je već sve dosadilo od hrane i ne znate šta više da spremate, vreme je za nešto drugačije piroške

Zaboravite na sir, vreme je da iskusite lepotu mesa i testa. Koliko god da nekome ova kombinacija ne ide, priznaćete da je vrlo često jako složna i ukusna!

Sastojci: 

  • 500 g brašna
  • 350 ml tečnosti (mleko i voda 50/50)
  • 7 g kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike ulja  

Foto: youtube/printscreen/Aurora Recepti

Recept za piroške sa mesom

 

Za fil:

  • 400-500 g mlevenog mesa
  • 5-6 krompira
  • 1 crni luk

Pripreme:

Prvo u brašno ubacite kvasac i so i sve to promešajte. Šećer istopite u čaši tople vode i napravite udubljenje u brašnu pa dodajte tu čašu vode i čašu mleka. Sve to promešajte viljuškom pa sjedinjite rukama. 

U testo umešajte i ulje. Prebacite testo na čistu radnu površinu bez brašna i mesite 5-7 minuta. Vratiti testo u posudu, pokriti providnom folijom (izbockati je za vazduh) i ostaviti sat i po vremena.

Za to vreme luk iseći na sitno, propržite. zatim u istom tiganju propržite i mleveno meso. Krompir skuvajte pa ga izgnječite. pomešajte pire sa mlevenim mesom i lukom u jednoj posudi. Posolite ako želite i dodajte začine po ukusu. Ostavite da se ohladi.

Nadošlo testo istresti na nauljenu radnu površinu i podeliti na male loptice (oko 20). Svaku lopticu razvući, stavljati po kašiku i po fila i zatarati u oblik piroške. Neka dobijen oblik bude što ravniji i duži kako bi se bolje ispržio. ponovite postupak i sa ostalim lopticama. Pitice pržite u tiganju sa obe strane po par minuta. Vadite na ubrus da upije višak masnoće.

Prijatno! 

BONUS VIDEO: