MARKIZA - KRALJICA MEĐU TORTAMA: Sve srpske domaćice obožavaju ovaj recept, lagana i kremasta!


IZVOR: N.J. - 05.12.2023 | 07:15


Pripremu ove torte možete da isplanirate i dan unapred jer treba da stoji u frižideru.

Foto: YouTube/Deda Miletova Kuhinja
MARKIZA - KRALJICA MEĐU TORTAMA: Sve srpske domaćice obožavaju ovaj recept, lagana i kremasta!

Kremasta markiza torta je slatkiš koji mogu spremiti i početnici. Kada vam se prijede nešto slatko napravite ovu kremastu poslasticu i oduševite ukućane. Nema šanse da ne uspe, recept je za početnike do detalja objašnjen.

Sastojci:

  • piškote (32 komada)
  • 9 jaja
  • 250 grama margarina (još malo za podmazivanje šerpe)
  • 250 grama šećera
  • 300 grama čokolade za kuvanje
  • 300 mililitara mleka
  • 20 mililitara ekstrakta ruma 
  • 500 grama slatke pavlake

Foto: YouTube/Deda Miletova Kuhinja

Markiza torta recept

Priprema:

Podmazati šerpu. U deo mleka stavite rum (10 ml). Na dno posude stavite piškote umočene u mleko i rum. Popunite sva prazna mesta. Belanca odvojiti od žumanaca. Umutite žumanca i dodajte margarin. Nastavite da mutite. Otopite čokoladu za kuvanje. Dodajte smesi i mutite. U belanca dodajte šećer (250 grama) i mutite. Belu smesu dodajte u čokoladnu i sjedinite mikserom. U ostatak mleka dodajte ostatak ruma. Preko stavite piškote umočene u mleko. Stavite na 6 sati u frižider. Kolač okrenite naopačke i na vrh stavite umućenu slatku pavlaku.

Uživajte!

BONUS VIDEO: