KOKOS TORTA BEZ PEČENJA: Kremasti slatkiš koji se topi u ustima - najbolja rafaelo poslastica!
IZVOR: N.J. - 19.12.2023 | 07:15
Rafaelo torta koja se ne peče spremna je za jelo nakon pola sata stajanja u frižideru.
Ova neodoljivo kremasta torta osvojiće vas svojim ukusom i jednostavnošću spremanja. Savršena je za slavsku trpezu i pravi je izbor za sve ljubitelje slatkiša. Torta od kokosa i mlevenog keksa odlična je za popodnevno uživanje svakog člana porodice. Pogledajte recept u nastavku.
Sastojci:
- 100 grama keksa
- malo mleka + 500 mililitara mleka
- 450 mililitara slatke pavlake
- 10 grama vanilinog šećera
- dve kesice pudinga od vanile
- 350 grama bele čokolade
- 200 grama mlevenog keksa
- 200 grama kokosovog brašna
Foto: YouTube/Chef Mladen
Priprema:
Potreban vam je kalup od 24 centimetara. Svaki keks pojedinačno umačite u mleko i ređajte na dno kalupa za čizkejk. U činiju sipajte slatku pavlaku. Dodajte vanilin šećer. Umutite mikserom slatku pavlaku. U puding dodajte dve kašike šećera i 200 mililitara mleka. Sjedinite kašikom. U šerpu dodajte 300 mililitara mleka i tri kašike šećera. Mleko kuvajte na srednjoj temperaturi (ovo drugo mleko, ne mleko i puding koje ste spojili). Kada prokuva dodajte pripremljen puding.
Vruć puding koji je skuvan dodajte u belu čokoladu (150 grama iste) koju ste prethodno isekli na kockice. Tu rastopljenu smesu dodajte u slatku pavlaku. Umutite sve mikserom. U umućenu slatku pavlaku dodajte mleveni keks i kokosovo brašno i sjedinite kašikom. Tu smesu stavite preko keksa koji se nalazi u kalupu za čizkejk. Drugih 200 grama bele čokolade otopite sa malo mleka. Time prelijete kolač. Na vrh stavite još malo kokosovog brašna.
Ostavite u frižideru pola sata da se ohladi.
Prijatno!