OVO PRAVIM SVAKI DAN! Nestanu sa stola za 5 MINUTA - najbolje POHOVANE PALAČINKE koje ćete probati!
IZVOR: N.J. - 17.12.2023 | 07:15
Možete ih filovati po želji.
Pohovane palačinke nisu možda najukusnija opcija za doručak ili neki drugi obrok, ali su preukusne. Možete kombinovati različite vrste sastojaka, od kulena ili drugih suhomesnatih proizvoda do one vrste sira koju volite. U nastavku pogledajte recept.
Ako želite da pripremate zapečene palačinke od mlevenog mesa pogledajte recept.
Inače, autorka recepta o zapečenim palačinkama tvrdi da ako se ovako pripremaju su i najukusnije.
Sastojci:
- 400 mililitara vode
- 250 mililitara mleka
- 300 do 400 grama brašna
- 4 jaja
- ulje
- prezle
- so i drugi začini po izboru
Foto: YouTube/Cook with Charles
Priprema:
U jednoj posudi zajedno sipajte vodu, mleko i na kraju brašno. Dodajte potom dva jaja i prstohvat soli. Pre nego što krenete da mutite smesu mikserom dodajte dve kašike ulja. Od te smese trebalo bi da dobijete bazu odnosno smesu za palačinke. Najbolje je da pečete jednu po jednu i da ne budu previše debele. Takođe, ako imate neki svoj proveren recept za palačinke možete koristiti taj umesto ovog. Pecite dok palačinke ne dobiju zlatnu boju sa obe strane.
Dobijene palačinke možete da filujete čime želite. Najčešće ljudi vole kombinaciju kačkavalja i šunke. Prvo stavite red pavlake ili nekog drugog namaza, odličan je i sitan sir, potom narendajte sitno kačkavalj i šunku, pa ih zajedno ili sloj po sloj ređajte u palačinkama. Sve urolajte i stavite čačkalicu kako se ne bi ista otvarala.
U jednu posudu stavite prezle. U drugoj posudi viljuškom izlupajte dva jaja. Svaku palačinku prvo umočite u jaja, a potom u prezle. Zagrejete ulje pa tek onda ih pržite.
Da bi se ocedile stavite ih na ubrus nakon prženja.
Prijatno!