CRVENA SALATA OD PEČENIH PAPRIKA: Još je lepša uz krompiriće - spremite je već sutra!
IZVOR: N.J. - 20.12.2023 | 07:15
Ukus je fenomenalan.
Salata od pečenih paprika pripremljena po ovom receptu je malo drugačije jelo u kom ćete sigurno uživati. Spremite je ovako i nećete se pokajati. Ima svega nekoliko sastojaka koje možete menjati i prilagođavati sopstvenom ukusu. Osnova recepta su crvene paprike koje su neizostavne kako bi ova salata bila potpuna. To povrće najbolje se kombinuje uz kiselu pavlaku i tvrdi sir, ili meki ako vam je taj omiljeni. Salata je spremna za nekoliko minuta i nije potrebno mnogo muke da je pripremite.
Pred vama je recept po kom se sprema jelo.
Sastojci:
- pet manjih pečenih paprika
- dve kašike kisele pavlake
- pet kašika mlevenih oraha
- manja kocka sira
- tri čena belog luka
Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic
Priprema:
Papriku nakon pečenja i ljuštenja isecajte na sitne kockice. Nakon što ste papriku prebacili u činiju obavezno je posolite po ukusu. Prelijte je jednom kašikom maslinovog ulja. Potom u paprike dodajete kiselu pavlaku i sjedinite sve. Dodajte mlevene orahe koji će smesi dati sve ono što želite od ukusa. Malo dodajte bibera. Narendajte manju kocku sira na primer fetu ili neki zreliji sir. Sve dobro promešajte. Dodajte majonez, ali ne previše čisto malo da da šmek (to je na primer oko tri velike kašike). Beli luk iseckajte sitno i dodajte u smesu. Ako ne želite svež možete koristiti i beli luk u prahu, kao i druge začine ako volite. Salatu dekorišite po želji, a služi se hladna, nakon što se oko sat vremena stegla u frižideru. Takođe, možete je i odmah jesti, biće podjednako ukusna.
Prijatno!